Welke omvormer moet ik kiezen?

Bij het kiezen van een juiste omvormer is het van belang om te weten wat de verschillende types zijn.
Ga niet zomaar af op de keuze van de installateur. Want veel installateurs hebben een beperkte kennis of zijn genoodzaakt om een bepaald merk te promoten. Of dit nou de juiste keuze voor u zou zijn is daar bij buiten beschouwing gelaten.

Een stukje theorie:

Er zijn grof gezegd 2 types omvormers:

De Zuivere Sinus Omvormer heeft een identieke golf als thuis uit het stopcontact. Zolang u het juiste vermogen kiest en rekening houdt met eventuele opstartstromen zal alles werken.

De nadelen van een zuivere sinus omvormer zijn: hoger gewicht, hogere prijs. alhoewel dat laatste tegenwoordig wel mee valt, zeker als je er de betere toepasbaarheid bij mee rekent als meerwaarde.

De Gemodificeerde Sinus Omvormer heeft meer een soort trapvormige golf in plaats van een vloeiende golf beweging. Dit maakt de omvormer erg goedkoop omdat er met een pulsgever (PWM) in plaats van een sinus generator gewerkt kan worden.

De nadelen van de Gemodificeerde Sinus Omvormer is dat veel apparatuur niet (correct) werkt, of (versneld) defect gaat door de niet sinus vormige golf. Denk hierbij aan opladers van laptops, acculader van uw boormachine, problemen met inductieve belasting zo als een TL of LED lamp (flikkerend licht), Strepen in beeld bij uw televisie en meer. Vaak hoor je dit doordat er een brom klinkt uit het voedingsdeel.

Redenen genoeg om dit type omvormer als ouderwets en ondanks de goedkope prijs toch als zonde van uw geld en spullen te bestempelen.

Vanwege de nadelen van de Gemodificeerde Sinus Omvormer verkopen wij alleen de Zuivere Sinus Omvormer.

Let op! een Hexagen of een Verbeterde Sinus Omvormer is geen zuivere sinus omvormer!