Wet koop op afstand

Onderstaand herroepingsformulier kunt u gebruiken indien u (een deel) van uw overeenkomst met ons wilt herroepen conform de wet Koop op Afstand.

U mag de doos of envelop die wij hebben gebruikt om uw product in te verzenden openen,
U mag de producten individueel inspecteren zolang u de verpakking intact laat en de verzegeling niet verbreekt.

Met andere woorden:

U mag het product inspecteren op dezelfde wijze zo als u het in de winkel kunt inspecteren. Heeft een product geen verzegeling? Dan mag u het product uit de verpakking halen op voorwaarde dat u het enkel bekijkt en weer op exact dezelfde wijze terug doet in de doos.

Let op! Wij hebben ook maatwerk producten welke speciaal voor u vervaardigd, herverpakt of op maat zijn gemaakt. Daarnaast hebben wij goederen welke niet opnieuw kunnen worden verkocht ivm hygiene, bederfelijkheid e.d. Deze producten vallen niet onder de wet Koop op afstand. Bij de producten staat dit expliciet vermeld.

Bevalt een product niet?  Dan kunt u dit formulier invullen en retourneren binnen 14 dagen na de ontvangst van uw bestelling. Zolang dit formulier niet tijdig is ontvangen kunnen wij uw retourzending niet in behandeling nemen.

Zodra wij dit formulier ontvangen zullen we eerst beoordelen of het producten betreffen die onder de wet Koop op afstand vallen en dit bij u aangeven. Hierna kunt u uw pakket retourneren op uw eigen kosten.

Indien u artikelen binnen 14 dagen retourneert zonder dit formulier van te voren (correct) ingevuld te hebben zullen wij na ontvangst per email contact met u opnemen. U krijgt van ons de gelegenheid om dit formulier in te vullen.

Is de 14 dagen termijn verstreken op het moment dat wij dit formulier ingevuld hebben ontvangen? Of is de 14 dagen termijn verstreken op het moment dat u de producten bij ons aangeboden worden? Dan zullen we de producten tegen betaling van de verzendkosten aan u retourneren. Hebben wij later  op het formulier gereageerd als de laatst mogelijke dag conform de Wet koop op afstand? Dan geven we u 3 werkdagen extra zodat u voldoende tijd heeft om het product naar ons te verzenden.

Heeft u toch een of meerdere producten geopend die verzegeld waren? Helaas kunnen we deze niet zo meer in de voorraad opnemen en opnieuw verkopen. Om deze reden kunnen we deze niet 100% vergoeden. Wel kunnen wij op dat moment beoordelen of we de verpakking opnieuw kunnen verzegelen. Hiervoor brengen wij u een bedrag van €14,95 per product in mindering als kosten.

Indien het product minder waard is als €14,95, incompleet is, of de verpakking/het product niet in nieuwstaat is of eenvoudig in nieuwstaat te brengen is zullen we u verzoeken om de verzendkosten te betalen zodat we het aan u kunnen retourneren. We kunnen in dat geval uw product niet retour nemen conform de wet Koop op afstand.

Reageert u niet binnen 14 dagen op ons verzoek om de verzendkosten of de kosten voor het opnieuw verzegelen te betalen? Dan gaat het eigendom van het product over aan Budget-Marine.nl. Restitutie of retourneren is niet meer mogelijk in dat geval.

Alleen indien u de gehele zending retourneert en deze geheel in de staat zo als het verzonden is door ons retour wordt ontvangen zijn wij verplicht om de verzendkosten vergoeden.

Heeft u voor een duurdere als onze standaard verzendoptie gekozen?  In dit geval zullen wij conform de Wet koop op afstand de kosten van onze standaard verzendoptie te vergoeden. Onze standaard verzendoptie is Kiala (tot 15 KG), afhalen op een Kiala punt en tekenen voor ontvangst, € 3,95)

Heeft u gekozen voor een verzendoptie zonder Track & Trace? Dan tellen wij 1 werkdag op bij de verzenddatum. Is een product op Vrijdag verzonden? Dan gaan wij er van uit dat u deze de Maandag er op heeft ontvangen.

Heeft u het product bij ons afgehaald? Dan heeft u het product kunnen inspecteren en heeft u geen recht op herroeping.

Retourneert u een defect geleverd product op basis van de Wet koop op afstand? Dan zullen wij dit na controle volgens onze garantievoorwaarden afhandelen. Zie hiervoor onze garantie voorwaarden. Wij zullen u in dat geval verzoeken om het garantieformulier dat u onder onze garantievoorwaarden kunt vinden alsnog in te vullen.

Producten dienen altijd goed verpakt en voorzien te zijn van een kopie van uw orderbevestiging te worden geretourneerd. Retouren zonder dat dit formulier ingevuld is worden niet in behandeling genomen.
De volledige verantwoordelijkheid voor het product ligt ten alle tijden bij de koper tot het moment van ontvangst bij Budget-Marine.nl.

Ons retour adres:

Budget-Marine.nl
Afd. Retouren
Adriaan Schuurmanlaan 21
2343 LD Oegstgeest

Heeft u vragen? Stuur dan een email naar info@budget-marine.nl

Herroepingsformulier:

  Aan:
  Budget-Marine.nl
  Afd. Retouren
  Adriaan Schuurmanlaan 21
  2343 LD Oegstgeest

  u hierbij mede, dat onze overeenkomst betreffende de verkoop van de volgende producten:

  Ik heb het product besteld op en ontvangen op

  De reden dat ik deze overeenkomst "herroep" is:

  Mijn gegevens:


  Nummer Bestelling*:

  * Deze kunt u vinden op uw orderbevestiging in uw mail.

  Mijn bankgegevens:
  Bank:
  IBAN:
  BIC/SWIFT:
  Op naam van te

  Dit formulier is ingevuld op: Te

  Dit formulier is digitaal ingevuld en derhalve niet ondertekend


  U dient dit formulier binnen 14 dagen na ontvangst van uw bestelling te hebben verzonden.

  Wij adviseren u om het product aangetekend en indien het een grote waarde betreft ook voldoende verzekerd terug te sturen.

  Terugbetaling vind enkel plaats indien:

  – Dit formulier volledig is ingevuld
  – De ontvangst er van aan u is bevestigd door Budget-Marine.nl
  – Het product geretourneerd is inclusief kopie van de orderbevestiging
  – Budget-Marine.nl uw retournering heeft gecontroleerd en akkoord is met de (staat van de) terug gestuurde producten en dit ook aan u heeft bevestigd.

  indien uw retournering akkoord bevonden is door Budget-Marine.nl zal Budget-Marine.nl het geld binnen 14 dagen aan u terug betalen op het door u ingevoerde rekeningnummer.